DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

06.12.2023 72

ŞEHİT POLİS YALÇIN DEMİR ANAOKUUL ANAOKULU DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

‘’Dilimizin Zenginlikleri Projesi’’okullarda yapılacak sözvarlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

 

OKULUMUZDA YAPILACAK ETKİNLİKLER:

Çocukların sözel dil becerilerini geliştirmeye yönelik yürütülen etkinliğe aileler gözlemci olarak katılır Ailelerin ve çocukların birlikte katılacacakları faaliyetler gerçekleştirilir. Etkileşimli kitap okumaları yapılır. Bu sayede çocuğun kelime dağarcığı ve hafızasını güçlendirilir. Çocuk edebiyatı alanında çalışan bir uzman ile etkinlikler gerçekleştirilir.

Türk kültürüne yönelik tekerleme-şiir-şarkılar hazırlanır.

Etkileşimli kitap okuma yönteminde belirlenen bilinmeyen kelimelere yönelik söyle-çiz etkinliği, kelime kartları hazırlama etkinliği yapılır. Hazırlanan kartlar ile düşün-bul, uyaklı kelime söyle, eş -zıt anlamlı kelimeyi söyle etkinlikleri gerçekleştirilir

Milli öğeler içeren şiir-şarkı içerikler belirlenir.

 

“Dilimizin Zenginlikleri” Projesi Tanıtım Filmi

bağlantı

/meb_iys_dosyalar/04/01/974768/dosyalar/2023_12/06104211_30100833_ek1okuloncesiegitimkademesieylemplani.xlsx

/meb_iys_dosyalar/04/01/974768/dosyalar/2023_12/06104147_30100728_dilimizinzenginlikleriprojesiuygulamaklavuzu.pdf